Svedbergs årsredovisning 2014

I den nyligen publicerade årsredovisningen kan du nu läsa om verksamhetsåret 2014, om resultatökningen, den stora sortimentsförändringen och allt annat som händer inom våra fem fokusområden.

Under de senaste två åren har vi satsat hårt på produktutveckling och skapat plattformar som gör det enkelt för kunden att välja. Samtidigt har de inlett samarbeten med välkända designers.
2014 lanserades möbelserierna Forma, Front och SiD samt en tillbehörsserie i marknaden.
Under 2015 kommer fler produktnyheter såsom möbelserierna Stil och DK samt duschserierna Forsa och 180°. I det nya sortimentet har vi förstärkt utifrån- och in- perspektivet genom att samarbeta med externa designers. Under de två senaste åren har vi bytt ut ca 70 procent av sortimentet omsättningsmässigt.

I början av 2015 vann två av våra nya möbelserier priser. Under Elle Decoration Swedish Design Awards fick möbelserien Front priset Årets Badrum för Front. Och av tidningen Bad & Kök Guiden röstades SiD (Svedbergs individual Design) fram som Årets Badrum av läsare och konsumenter.

Rörelseresultatet 2014 ökade nästan med det dubbla jämfört med 2013 och omsättningen ökade med dryga 3 procent. Produktnyheterna har varit en viktig del av årets omsättningsökning.

Läs mer i årsredovisningen som finns på vår hemsida under investerare/svedbergs-i-siffror/rapporter. Den tryckta årsredovisningen kommer att börja distribueras ut under vecka 17.

För mer information kontakta VD Fredrik Björkman på telefon 0321 533000.